Hetmańska 8,
Białystok, 15-727

Adam
Kategoria:

JADŁOSPIS

Przedszkole "Świat Zucha"

10.02.2020r.-21.02.2020r.

Data: dzień tygodnia

 

Śniadania

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek 24.02.2020:

Zupa mleczna z zacierką(*1,7) bułka kajzerka(*1), masło(*7), szynka wieprzowa(*1,6,9,10), pomidor, herbata owocowa

Zupa rosół z makaronem(*1,6,9,10), pierś z kurczaka po chińsku z warzywami(*1,9,10), ryż paraboliczny, kompot

Serek kakaowy(*1,6,7), ciastka herbatnikowe, kompot

Wtorek 25.02.2020:

Parówka z szynki - 94%  mięsa(*6,9,10), ketchup - 198 pomidorów na 100g produktu (*9,10),  ciemne pieczywo(*1), masło(*7), szczypiorek, herbata owocowa

Zupa pieczarkowa(*1,6,7,9,10), gałka z indyka w sosie pomidorowym(*1,9,10), kasza gryczana(*1), gotowane buraki, kompot

Kakaowo kokosowa muffinka - niskosłodzona(*1,3), niesolone pestki słonecznika, kompot

Środa 26.02.2020:

Bułka kajzerka(*1), masło(*7), ser żółty(*1,7), ogórek świeży, kawa inka z mlekiem(*1,6,7,9)

Zupa krupnik(*1,6,7,9,10), pierogi z serem białym i polewą z jogurtu owocowego(*1,3,7), kompot

Cynamonka - niskosłodzona(*1), porcja owocu, kompot

Czwartek 27.02.2020:

Jogurt owocowy(*7), bułka grahamka(*1), masło(*7), wędlina wieprzowa(*1,6,9,10), papryka, herbata owocowa

Zupa kalafiorowa(*1,6,7,9,10), filet z piersi kurczaka(*1,7) , ziemniaki, surówka z marchwi, kompot

Gofry niskosłodzone z mąką pełnoziarnistą(*1,3),sok marchwiowy(*1,6)

Piątek: 28.02.2020:


Ciemne pieczywo(*1), masło(*7), pasta z ciecierzycy z jajkiem (*6,9,10),  szczypiorek, kakao z mlekiem

Barszcz czerwony(*1,6,7,9,10), kotlet rybny z miruny z sosem pomidorowy(*1,3,4), ziemniaki, surówka z białek kapusty, kompot

Biszkopt z  jabłkami - niskosłodzony(*1,3), porcja owocu, kompot

Poniedziałek 02.03.2020:

 Bułka pszenna(*1), masło(*7), szynka z indyka(*1,6,9,10), papryka, maślanka owocowa(*1,6,7,9)

Zupa ryżowo -  warzywna(*1,6,7,9,10), penne z sosem bolognese i mięsem wieprzowym, kompot

Tosty na zimno z polędwicą drobiową, serem żółtym i papryką(*1,7), 100% sok owocowy(*1,6)

Wtorek 03.03.2020:

Ciemne pieczywo(*1), masło(*7),  wędlina wieprzowa(*1,6,9,10), pomidor, kawa zbożowa z mlekiem (*1,6,7,9)

Zupa ogórkowa z zacierką(*1,6,7,9,10) pierś z kurczaka w sosie marchewkowym(*1), kasza jęczmienna, surówka wielowarzywna, kompot

Ciasto z kaszy manny na mleku - niskosłodzona(*1,3,7), porcja owocu, kompot

Środa 04.03.2020:

Bułka pełnoziarnista(*1), masło(*7), polędwica z indyka(*1,6,9,10), ogórek świeży, herbata owocowa

Zupa jarzynowa(*1,6,7,9,10), naleśniki z ser białego z polewą śmietanową(#)(*1,7), kompot

Kiełbaska z szynki w cieście(*1,3), kompot owocowy

Czwartek 05.03.2020:

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(*1,7), bułka kajzerka(*1), masło(*7), kiełbasa krakowska (*1,6,9,10), pomidor, herbata owocowa

Zupa kapuśniak(*1,6,7,9,10), kotlet mielony z indyka i wieprzowiny(*1,3), ziemniaki, surówka z marchwi z jabłkiem, kompot

Domowa babka ziemniaczana(*1,3), ogórek kiszony, kompot

Piątek 06.03.2020:

Ciemne pieczywo(*1),  masło(*7), śmietankowy twarożek(*1,7), szczypiorek, kakao z mlekiem (*1,6,7,9)

Zupa pomidorowa(*1,6,7,9,10), filet rybny panierce kukurydzianej(*1,3,4), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot

Pancakes z żurawiną i jabłkami - niskosłodzone (*1,3,7), niesolone pestki z dyni, kompot

* Alergeny występujące lub mogące występować w  poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

 

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
  2. a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
  3. b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
  4. c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
  5. d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
  6. Skorupiaki i produkty pochodne;
  7. Jaja i produkty pochodne;
  8. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
  9. a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
  10. b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
  11. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  12. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
  13. a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
  14. b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
  15. c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  16. d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  17. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
  18. a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
  19. b) laktitolu;
  20. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
  21. Seler i produkty pochodne;
  22. Gorczyca i produkty pochodne;
  23. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  24. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
  25. Łubin i produkty pochodne;
  26. Mięczaki i produkty pochodne.

 

# - danie smażone