Hetmańska 8,
Białystok, 15-727

Kategoria:

JADŁOSPIS

22.11.2021r.- 03.12.2021r.


Data: dzień tygodnia

 

Śniadania

Obiad

Podwieczorek      

Poniedziałek 22.11..2021:

 

Ciemne pieczywo(*1),  masło(*7), polędwica wieprzowa(*1,6,9,10), ogórek świeży, kawa inka z mlekiem(*1,7)

Zupa pomidorowa z makaronem(*1,7,9,10), kurczak w sosie serowym z papryką(*1,9,10), ryż paraboliczny, kompot owocowy(wieloowocowy bądź truskawkowy w zależności od dostępności)

Naturalny kisiel owocowy, domowy wafel z masą kakaową(*1), kompot owocowy(malinowa, truskawkowa lub z dzikiej róży, każdego dnia w zależności od dostępności)

Wtorek

23.11.2021:

 Zupa mleczna z płatkami zbożowymi(*1,7) bułka kajzerka z masłem(*1), masło(*7), wędlina drobiowa (*1,6,9,10), papryka, herbata owocowa

Zupa krupnik(*1,9,10), meatballs z wieprzowiny w sosie pomidorowym(*1,3,9,10), makaron(*1),  surówka z marchwi, kompot owocowy

Domowy rogalik z dżemem owocowym i mąką z amarantusa - niskosłodzony(*1,3), porcja owocu, kompot owocowy

Środa 24.11.2021:

 

 

Chleb pszenny(*1), masło(*7), szynka  z indyka(*1,6,9,10), pomidor,  herbata owocowa

Zupa z fasolki szparagowej(*1,7,9,10), serniczki z sera białego i polewą śmietanową(#)(*1,3,7), kompot owocowy

Chlebek bananowy z mąką orkiszową(*1), porcja owocu, kompot owocowy

Czwartek 25.11.2021:

Kakao z mlekiem(*1,7), bułka pełnoziarnista z masłem(*1,7), wędlina krakowska parzona(*1,6,9,10), rzodkiewka, herbata owocowa

Barszcz czerwony(*1,7,9,10), filet z piersi indyka po parysku(*1,3,7), kasza jęczmienna(*1), surówka z czerwonej kapusty(*7), kompot owocowy

Babka ziemniaczana z kaszą manną i sosem własnym(*1,3), ogórki kiszone, kompot owocowy

Piątek: 26.11.2021:


Ciemne pieczywo(*1), masło(*7), pasta jajeczna(*3), szczypiorek, herbata owocowa, jogurt owocowy (*1,7)

Zupa rosół(*1,9,10), filet rybny w cieście(*1,3,4), ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchwią i koperkiem, kompot owocowy

Bułeczka z serem białym i mąką jaglaną, sok marchwiowy

Poniedziałek 29.11.2021:

Zupa mleczna z zacierką(*1,6,7), ciemne pieczywo(*1), masło, szynka z indyka(*1,6,9,10), ogórek świeży

Zupa warzywna z ryżem(*1,9,10), farfalle z sosem pomidorowo - marchewkowym z mięsem wieprzowym(*1,3), kompot owocowy

Tortilla pszenna(*1), ser żółty(*7), szynka wieprzowa(*1,6,9,10), czerwona papryka, kompot owocowy

Wtorek 30.11.2021:

Parówka z szynki wieprzowej(94% mięsa)(*1,6,9,10), ketchup(198g pomidorów na 100gram produktu), pieczywo pszenne(*1), masło(*1), szczypiorek,  kawa zbożowa z mlekiem (*1,6,7,9,10) Zupa  grochowa(*1,7,9,10), kotlet pożarski z sosem warzywnym(*1,3), kasza kus kus, gotowana marchewka z groszkiem, kompot owocowy

Placuszki z jabłkami - niskosłodzone(*1,3), niesolone pestki słonecznika(*5,8), kompot owocowy

Środa 01.12.2021:

Bułka grahamka(*1), masło(*7), polędwica drobiowa(*1,6,9,10), pomidor, herbata owocowa

Zupa czerwonej soczewicy(*1,9,10), pierogi z serem białym i polewą śmietanową(*1,3,7), kompot owocowy

 Domowa mini pizza z sosem pomidorowym, wędliną wieprzową i serem żółtym, warzywa(*1,7), marchewka do chrupania, kompot owocowy

Czwartek 02.12.2021:

Muffinka jajeczna(*3), bułka kajzerka(*1), masło(*7), szczypiorek, herbata owocowa, kakao z mlekiem(*1,7)

Zupa jarzynowa z makaronem(*1,7,9,10), pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym(*1), ziemniaki, surówka z burków, kompot owocowy

Cynamonka z nasionami chia i mąką z ciecierzycy - niskosłodzona(*1,3), 100% sok owocowy(*1)

Piątek 03.12.2021:

 

 

Pieczywo pszenne(*1), masło(*7), ser żółty(*7), papryka, naturalna maślanka owocowa (*1,7) Barszcz ukraiński(*1,7,9,10), pieczony filet rybny w mące kukurydzianej(*1,3,4), ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot owocowy

Gofry z mąką kokosową(*1,3),  porcja owocu, kompot owocowy

 

* Alergeny występujące lub mogące występować w  poszczególnych daniach bądź składnikach dań.

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, o-rkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
  2. a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
  3. b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
  4. c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
  5. d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
  6. Skorupiaki i produkty pochodne;
  7. Jaja i produkty pochodne;
  8. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
  9. a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
  10. b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
  11. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  12. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
  13. a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
  14. b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
  15. c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  16. d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  17. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
  18. a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
  19. b) laktitolu;
  20. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
  21. Seler i produkty pochodne;
  22. Gorczyca i produkty pochodne;
  23. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  24. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
  25. Łubin i produkty pochodne;
  26. Mięczaki i produkty pochodne.

 

# - danie smażone